Tvåändsstickning på YouTube

Flera youtubeklipp visar tvåändsstickning, några är vilseledande andra riktigt bra.

Här visas tydligt hur garnerna snos och läggs runt stickan vid slätstickning, men garnet hålls lite konstigt i händerna och ger aldrig en tillräckligt fast stickning. I övrigt är allt korrekt och tydligt.

Nästa klipp visar hur man håller trådarna i högerhanden och är ett utmärkt komplement till föregående klipp. Metoden ger en mycket fast och jämn stickning och samtidigt kontroll över snodden som bildas. Jag brukar dock inte vira garnet runt lillfingret. Texten är på otydlig engelska, men bilderna är tydliga, så man behöver inte ens lyssna för att förstå.

Till sist ett klipp som visar hur man kan använda en nystpinne. Vi har ännu inte talat om nystpinne i kursen. Det kommer vid ett senare tillfälle.

Tags: ,

Comments are closed.