Surfaces for stitch

Nu har jag ramlat över ännu en spännande bok, Surfaces for Stitch av Gwen Hedley. Boken handlar om ovanliga underlag för broderi, t ex Tyvek, bubbelplast, plastfilm, typ gladpack, plastfickor, plastpåsar mm.

Författaren beskriver hur dessa material kan manipuleras med värme t ex med strykjärn och lödkolv för att så småningom tjäna som underlag för broderi. För mig, som underkänner allt som inte är ull, bomull eller lin känns det nästan chockerande. Men ju mer jag bläddrar i boken, desto mer tilltalad blir jag.

Föreningen Skapande broderi håller en kurs i samma anda. Tyvärr kolliderar kursdatum med en bemärkelsedag i familjen, annars skulle jag ha anmält mig. Jag hörde häromdagen att det finns platser kvar. På kursledarens, Mikael Svenssons blogg och på Skapande broderis hemsida finns mer att läsa.

Comments are closed.