Vill du lära dig tvåändsstickning?

Sedan 10 år tillbaka har vi arrangerat en kurs i tvåändsstickning på mitt lantställe i Furudal, 3,5 mil norr om Rättvik, i Näsets Bystuga närmare bestämt. Mina blogginlägg från förra årets kurs finns här. Rapport från 2006 års kurs finns här.

I går skrev jag till personerna på intresselistan, men det finns plats för fler. Kontakta mig på e@ullabritt.se eller i kommentarsfältet om du vill vara med.

Här kommer brevet:
 
Hej alla tvåändsstickare!
 
Visst planerar vi en tvåändsstickningskurs/workshop i Näsets bystuga även denna sommar.
För er som varit med tidigare fungerar stickveckan ungefär som tidigare år, dvs som en workshop, där vi hjälper varandra framåt. Jag räknar med att några av er kan visa vissa moment som andra vill lära sig. Beibritt kommer som tidigare att särskilt ägna sig åt nybörjarna.

Meddela gärna om det är något särskilt område du vill ha belyst och om det är något särskilt ni vill visa.

De senaste åren har vi genomfört några sidoarrangemang. I år har jag inte möjlighet att vara motor i sådana arrangemang, men det är ju möjligt kursdeltagarna själva ordnar någon utflykt eller något studiebesök.

– Ore dräktkammare, hembygdsföreningens samlingar i kommunalhuset och hantverksdagen i gammelstan, Norrboda har besökts under de senaste kurserna.

För ett par år sedan året besökte vi Karin Kahnlund i hennes verkstad. Karin håller nu på att flytta till Stockholm, så ett sådant arrangemang är inte möjligt just nu. Jag har laddat upp med lite av hennes z-tvinnat från Wåhlstedts i färger som Karin låtit färga in, så det kommer att finnas några härvor för den som vill köpa.

Tidigare år diskuterade vi ett besök i Textilkammaren i Zorns gammelstad i Mora, samt Wåhlstedts textilverkstad – men det visade sig lite krångligare att arrangera pga avståndet, men det är ju intressanta besöksmål. 

KURSFAKTA:

Kursplats: Näsets bystuga, Näsets by i Furudal

Kurstid: tisdagen den 9:e juli – fredagen den 13:e juli kl 9 – 13

Pris: 500 kr – betalas till föreningens postgirokonto. Betalningsinformation skickas ut efter anmälan. Allt arbete med kursen är ideellt, kursavgiften går oavkortat till bystugans verksamhet.

Förtäring: Kaffe med dopp ingår i kurspriset. Det finns tyvärr ingen lunchservering i bystugan, men man kan värma medhavd lunch.

Medtag: Strumpstickor nr 2,5, z-tvinnat garn, helst ljusa färger, ev påbörjat arbete. Något tvåändsstickat som du vill delge övriga kursdeltagarna. Böcker, artiklar o dyl till stöd i kursarbetet. 

Utrustning i övrigt: Nystpinne, garnvinda etc. är alltid bra att ha. Jag tar med det jag har hemma, men kan du ta med är det bra.    

Övrigt: Om du kommer till Furudal redan på måndagen så är du välkommen till bystugans hantverksutställning. Ordinarie öppettid är 13 – 16. 

Samverkan: Detta arrangemang genomförs i samverkan med ABF – Rättvik

Varmt välkomna till kursen!

Hör av dig så fort som möjligt om du vill vara med. 

Med vänliga hälsningar

Ulla-Britt Önnestam

 

Tags:

Comments are closed.