Alla hjärtans dag

image

Snart är det ”Alla hjärtans dag”. Egentligen gillar jag inte sådana importerar högtider med dålig förankring i vår tradition. De ger främst ett argument för handeln att sälja på oss nya prylar. Men tanken bakom just ”Alla hjärtans dag” är trots allt fin och jag får en anledning att visa mina brodera hjärtan även om det inte är jul.

Jag tog en liten restbit av vadmal och en pepparkaksform av den större storleken. Med en blyertspenna ritade jag av formen på tyget och broderade fritt innanför den ritade linjen.

Jag använde hjärtansbroderiet för att lära mig olika stygn, framför allt schatterstygn som var helt nytt för mig. Garnet var rester av ullgarn, både broderigarn, stickgarn och sjalgarn.

När broderiet var klart klippte jag längs den ritade linjen. Därefter klippte jag ett lika stort hjärta som baksida, sammanfogade delarna med langettsöm, fyllde med lite stoppning och gjorde en liten snodd att hänga hjärtat i.

Fler av mina hjärtan finns här.

Tags:

1 comment

  1. Vilka fina hjärtan! Jag kan hålla med dig om en sorts motstånd mot importerade högtider som jag ibland tycker känns konstgjort konstruerade. Men med tiden får de väl plats och något annat faller i glömska.

    Jag blir mycket inspirerad av dina hjärtan och fina beskrivningar av dem.