Klänningsbroderiet 1: Nu inleds slutspurten

Efter lite bloggtystnad, med influensa och kurs på Sätergläntan, vill jag berätta vad jag håller på med just nu.

Kursen på HV har gått in i avslutningsskedet. Vi ska göra ett större projektarbete under de veckor som återstår och jag har börjat sy på isättningen till en klänning.

image

Materialet är blått thaisiden. På bilden visas pappersmönstret och du ser säkert att det inte är helt symetriskt. Jag har lagt ner mycket ansträngning på att utforma ett personligt mönster som tar hänsyn till att jag är lite sne både i axeln och höften. Utan att justera för detta uppstår oönskade rynkor på plaggen. Mönstret har testats tre gånger förutom de två toiller jag sydde för att skapa mönstret. Nu är jag tämligen klar över att det kommer att passa.

Tags: , ,

Comments are closed.