Gladgult

Jag upptäckte nyss Sveas färgutmaning och eftersom jag gillar alla dessa utmaningar på nätet hoppar jag på tåget.

Jag älskar verkligen färg, mycket färg, starka färger och många färger. De sprider glädje och ger föremålen liv.

Jag har ingen älsklingsfärg utan gillar alla färger. Det hela beror på sammanhanget. Idag skriver jag om färgen GUL.

Främst av allt gillar jag vårt gula glada gamla hus som borde få ny och fräsch gul färg, men just nu älskar jag nog de gula krokusarna allra bäst. De lovar att våren är här.

image

Dessutom tycker jag om färgkombinationen i Svenska flaggan blått med lite gult.

Några gula knutar i ett blått broderi skapar intresse och liv. En gul rand i en blå mössan likaså, och visst är det det de gula partierna i min blågula kofta som lyfter det hela. En helt okänd dam stoppade mig på gata och sa att min kofta gjorde henne glad. Gul är en riktig gladfärg.

image

Läs Sveas bloggposter om färg här.
Läs mer om arbetet med min blågula kofta på min hemsida här.

Tags:

1 comment

  1. Hej!
    Vad kul att du hittade till mig och ville hoppa på färgutmaningen! :)Välkommen!!

    Vilken spännande sida du har, jag blir alldeles full av minnen och det spritter i fingrarna när jag läser om dina projekt. Jag har nämligen ett textilt förflutet med studier på HV (sommarkurs i vävning) och på Institutionen för hushållsvetenskap på Uppsala Universitet, där jag läste textilt hantverk i 3 terminer… Men åren gick och livet fick en annan vändning och nu när jag har små busar är tiden fylld av så mycket annat, men jag hoppas kunskapen finns kvar för en dag ska jag knyppla klart den där spetsen…
    Hoppas du får en trevlig helg, på måndag är det ny färgvecka och grönt står i fokus!
    // Sandra