Tillbaka till ursprunget

Under en hel vecka har jag gått och skrotat i detta gamla hus som tillhört mina morföräldrar.  Mormor lärde mig att sticka här, i detta hus, strax innan jag fyllde 7 år, så det var här som stickmanin började för mer än 50 år sedan.

Om hon hade levat hade hon blivit 109 år denna vecka. Hon var duktig på allt textilt arbete. I garderoberna hänger flera plagg hon sytt, och jag tittar ibland på hennes perfekta knapphål. Trots att hon blev nästan blind de sista åren kunde hon trä synålen på känn och stickningen flöt fint, men knapphålen blev inte riktigt lika fina de sista åren.

Hela veckan har jag hasat runt i raggsockor hon har stickat till morfar.

Huset ligger i Sörsjön, mellan Sälen och Särna i norra Dalarna och denna vecka slog vintern till. Flera morgnar vaknade vi till en temperatur på – 10 grader.

Comments are closed.