Som om jag inte hade tillräckligt med stickning och broderi


Hamnade på Ovansiljans Quiltförenings årliga utställning i Mora för drygt två år sedan och blev helt tagen. Det var inte bara utställningsföremålen som imponerade utan också, att en liten förening – jag tror att de var 63 medlemmar – åstadkom en helt överväldigande utställning med mer än 200 utställda arbeten. Och jag som tyckt att lapptäckessömnad var lite löjligt – klippa sönder fina tyger och sy ihop dem igen – Varför då??? Jag skämdes nästan.

Gick hem och tittade på mina gamla tyglappar som samlats under åren på ett helt nytt sätt. Året därpå missade jag utställningen, så i somras gick jag in på deras hemsida för att kolla utställningstiderna och möttes av en notis om att det fanns en plats kvar på en endagskurs i frihandsquiltning. Anmälde mig genast och ovan ser ni resultatet av mitt första försök.

Comments are closed.