Karins broderier

Igår uttryckte jag besvikelse över Karin Holmbergs andra bok. Men förväntningarna var höga efter den första boken, Karins Broderier, som är en riktig fullträff.

Karin broderar gärna på kläder, nyskapande på traditionell grund. Hennes broderier är inte tänkta att kunna användas i generationer. I vissa fall är det nästan ”slit och släng”-broderier. Det är kan vara lite svårt att förstå vitsen med att brodera på trosorna. Men fint blir det, och lite vardagslyx piggar upp.

Om jag måste välja endast en ide´ från boken så blir det definitivt T-shirten med svartstick inspirerad av Leksandsdräktens sjal. Jag vet inte ens om T-shirten går att tvätta, men den är så snygg att man skulle sy upp den få finaste siden.

Nu ser jag fram emot Karin Holmlunds tredje bok som kommer i höst.

Comments are closed.