Handbok i stickning

Oh, vad jag älskar dessa gamla böcker. Denna är en omsorgsfullt skriven lärobok i stickning av Barbro Wahlund-Lundquister från 1946, där man fortfarande kan lära sig mycket. Jag stickar inte sockor så ofta och behöver just nu en påminnelse om hur man stickar hälar.

Men boken påminner också om mycket annat, hur språket utvecklas, om hur modet förändras och till och med om hur man förändrar sin syn på hur en människokropp ser ut.

Förutom tidsbilden ger boken även insikter i mer bestående sanningar, t ex en rejäl dos materialkunskap, olika varianter av grundläggande stickmoment, grundmönster till vantar, sockor och klädesplagg för barn och vuxna. Javisst, dessa måste modifieras för att passa idag, men de är en utmärkt utgångspunkt.

Tack Olle-Petter för denna utmärkta bok. Du som är medlem i Ravelry kan se exempel på hans stickning här.

Comments are closed.