Garnfärgning

Visar idag några bilder på garner som vi färgade under stickhelgen på Sätergläntan sista helgen i augusti.

Vi provfärgade en härva  av 15 olika färger, därefter testade vi att färga en färg i olika olika färgstyrka.

Andra dagen genomförde var och en egna färgningar. Både garnhärvor och sk styckfärgning. Bilderna visar provfärgningarna och min turkosa färgning av 4 hg garn samt ca 2 hg i färgat i samma efterbad.

Vi gjorde styckfärgning i olivgrönt.

Jag letade i lådorna därhemma och hittade dessa ärvda mamelucker i fin och smidig ull, ett par vantar och en liten provsjal från en kurs i etnisk spetsstickning. Allt åkte ner i färgbadet och jag är förvånad över att resultatet blev så bra.

 

Tags: ,

2 comments

  1. […] jag letade efter lämpliga kandidater att styckfärga under stickeventet på Sätergläntan i augusti kom vantarna fram och jag insåg att de gamla trotjänarna borde få ett nytt […]

  2. […] spetsstickad skarf som jag färgade i augusti under kursen på Sätergläntan som jag berättade om i detta inlägg. Den såg mest ut som en disktrasa, men nu är den uppspänd på strykbrädan och kommer att bli […]