Sammanfattning: Kursen i tvåändsstickning, Ore 2015

Igår skrev jag det sista inlägget om kursen i tvåändsstickning i Näset 2015. Idag kommer en sammanfattning. Om du följer denna länk visas alla inlägg märkta med Orekurs 2015, med den yngsta posten först.

Om du vill läsa posterna i samma ordning som de skrivits följer du direktlänkarna nedan.

Nu är det juli igen
Oreinspirerat under …
Vi dukar upp …
Ores damvante
Ores herravantar klara
Krokmaskor
Djupmaskor
Enkla bårder …
Fler inspirationsbilder
Utvärdering och förslag


Dagen efter kursen visade hembygdsföreningen Ore Dräktkammare. Jag fick då se vantarna nedan, som skiljer sig från dem vi sett tidigare genom en annorlunda tumbård. Den ser nästan ut som ett vävt band.

image

Tyvärr blir bilden inte så bra med mobiltelefonen genom monterglaset, men man kan ändå ana bården. Jag har blivit lovad att få se vanten under bättre förhållanden och hoppas att den kan ingå i inspirationsmaterialet under nästa års kurs.

Tags:

Comments are closed.