Läggsöm Beyond TAST

Jag fortsätter att gå igenom gamla poster från förra årets TAST i samma takt som de nya stygnen presenteras.

Parallellt med TAST 2018 pågår Beyond TAST med en uppgift under 4-6 veckor. Just nu handlar det om läggsöm och jag försöker att använda läggsöm på olika sätt i mina paradisblomster. Men jag har också gjort några andra försök med läggsöm.

Den gamla läggsömsposten uppdaterades först med ett nytt löv i Bayeuxstygn. Efter lite påläsning förstår jag att man börjar med en kontursöm med stjälksöm och därefter fylls formen med enkelsidig plattsöm. Sedan läggs långa trådar som håller plattsömmen på plats. Slutligen sys de långa trådarna ner med små pyttestygn.

Jag missade kontursömmen i mitt första försök så den syddes ner efteråt.

image

Därefter gjorde jag ett nytt försök efter konstens alla regler.

image

Jag testade också glesa Bayeuxstygn, huller om buller i olika färger. Detta betraktar jag som mitt mest lyckosamma försök och det kan utvecklas.

image

Vissa blommor hade sedan tidigare andra kontursömmar. Några av dessa fylldes också med en variant på Bayeuxstygn.

imageimage

Det finns många sätt att sy läggsöm. Här följer några blommor med Bokhara Couching.

image image

Sedan blev det gles Bokahra Coaching.

image

Jag testade också Roumanian Couching.

image

I blomman nedan följer jag de rundade formerna, men det syns knappast med de färger jag valt. Det blir helt enkelt ett oregelbundet prickmönster.

image

Läggsöm är roligt att brodera och kan varieras på många olika sätt, inte minst i valet av material. Men det lämnar jag till kommande experiment.

Comments are closed.