Blackwork

Nu börjar det bli lite för mycket. Jag har inte hunnit avsluta tidigare kursmoment innan något nytt står på programmet … och nu är det redan dags för Blackwork. Jag börjar med att försöka knäcka koden.

Vi har fått några ledord med på vägen, ”tunt och tjockt”, ”glest och tätt”. I praktiken innebär det i min värld att börja med att brodera ett glest enkelt mönster som förtätas efter hand. Det blev lite enklare när jag insåg detta.

Jag började med enkla rutor:

image

Nästa steg blev att lägga till ett litet snedstygn.

image

Efter ytterligare en omgång snedstygn så ser mitt prov ut så här:

image

Nu ska jag fortsätta med att förstärka vissa av konturerna, men det blir en annan dag.

Tags: ,

2 comments

  1. […] jag nämnde i tidigare inlägg hade vi dessutom ett par motsatsord att förhålla oss till, ”tunt och tjockt”, […]

  2. […] till tyget med tråckelstygn. Därefter tillämpas samma teknik som i provet jag visade här och […]