Knutbroderiet klart

image Nu har jag avslutat knutbroderiet, som ska monteras till en axelväska. Egentligen har det varit nästan klart ganska länge, men de sista mörka knutarna som ger lite struktur åt bakgrunden har kompletterats sedan jag skrev om detta broderi sist.

Just nu våtspänner jag broderiet och i morgon fortsätter jag att sy själva väskan. Nästan alla beslut angående väskan är klara, såsom modell, foder, mellanlägg osv. Det enda som ännu inte är löst är axelremmen. Ska jag sy den i vadmal, använda ett kraftigt band eller skinn? Har faktiskt ännu ingen aning om vad som blir bäst.

Om du vill gå tillbaka till tidigare inlägg om knutbroderi så hittar du dem här:
Aktuellt i nålen 1
Aktuellt i nålen 2
Aktuellt i nålen 3

Tags: ,

7 comments

  1. Så häftigt! Jag gillar alldeles särskilt det där lila partiet i mitten med de långa knutstygnen, vad de nu heter :).

    • ”Bullion knots” tror jag att de heter, ”förlängda knutar” på svenska. Men egentligen är det ”förlängda billion knots” eftersom snurrarna runt nålen är fler än att de täcker stygndlängden och står därför upp som en öggla ovanför tyget. Blev det begripligt?

  2. Absolut! Nån gång ska jag brodera något på min nya basker – lägger de förlängda stygnen i den mentala idélådan :).

  3. Tänk att det kan bli så fint med bara knutar. Blir spännande att få se väskan när den är klar.

  4. Förlängd knut heter bullion knot på engelska. Fint broderi!

  5. […] till den 8 maj. Dessa har jag skrivit om tidigare, så du som följt min blogg känner till min väska i yllebroderi, mina höstlöv broderade på stickat och gardinen i blackwork. Hoppas att bli klar av två ad […]