Aktuellt i nålen 2

image

Häromdagen visade jag en första bild på mitt väskbroderi. Se här. Så här ser väskan ut en vecka senare. Jag har framför allt arbetat med detta parti.

image

Avlånga knutar eller ”Bullion Knots” har blivit mitt favoritstygn under detta projekt. De blå avlånga knutarna sys med ett litet näst i tyget och 20 varv runt nålen. Vid sidan om det blåfältet med avlånga knutarna har jag sytt en fransk knut omsluten av en avlång knut.

Som alternativ till stjälkstygn har jag sytt corallsöm, som är lättsytt och ger tydliga linjer.

Partiet överst till vänster är några provstygn av sådana stygn som finns på huvudmotivet, de kommer att synas på baksidan av den färdiga väskan.

Tags: ,

2 comments

  1. Så fint detta blir! Mycket knutar är det:-)) De 4 små ”bollarna” uppe till vänster ”poppar” liksom upp – är det enbart tätt sydda knutar? Funderar också på det mörkare blå längre ner på samma bild – det ser nästan lite ”uppklippt” ut…..

  2. De fyra små bollarna är franska knutar tätt sydda. Sedan ett litet fusk. Jag har lagt en läggsöm tätt intill cirklarna med knutar i ett garn av samma färg som bakgrundstyget. Det blir nästan som en snara runt knutarna som hålls ihop och blir lite rundare.

    Det uppklippta är ryaknutar. De blev finare i teorin än i verkligheten, så nu har jag tagit bort dem. Denna ide får vila till ett annat projekt.