Orevantarna klara

Nu är mina tvåändsstickade orevantar klara. De är maj månads UFO i 12 under 12, så det är i sista minuten. Men med tanke på att jag hållt på i flera år med detta projekt så tycker jag att det rullat på bra mot slutet.

image

Förebilden till denna vante finns på Norrboda gammelstad i Ore socken, Furudal. Jag har tidigare skrivit om dem här.

Garnet är stickgarn Extra från Bergå, som tyvärr inte tillverkas längre. Jag har använt stickor nr 2. Originalet har betydligt tunnare garn och tunnare stickor. Det innebär att mina mönsterfigurer är mycket grövre än förlagans.

Det finns mer stickat från Ore på bloggen. Här är alla inlägg.

Tags:

7 comments

  1. Vilka underbara vantar! Hoppas att du får stor glädje av dem när det blir kallt igen (hoppas att det dröjer även om vädret är minst sagt instabilt nu)

  2. Dom blev fantastiskt fina, grattis till ett UFO mindre!

  3. Vad fina de blev & vilken tur att du kunde få tag på mer garn!

    • Ja, nu när de är klara är jag ganska nöjd. Garnvalet är väl lite ”sisådär”. Jag ska göra ett par till i Wålstets tunna z-tvinnade som Karin K säljer. Du kan påbörja dina om du kommer till kursen i bystugan.