Orevantar, dam

 

image

Nu är det bara tummarna som fattas på mina egna orevantar. Ett par vantar från ”Norrboda gammelstad”är min förlaga. Det är omöjligt att få samma kvalitet som i de gamla vantarna, men jag har försökt att efterlikna dem så gått det går. Mina vantar stickas i ”Stickgarn extra” på stickor nr 2, vilket idag måste anses ge en tät, tunn och smidig kvalitet.

Så här ser inspirationskällan ut:

image

Som du ser har originalet ett betydligt större maskantal och garnkvaliteten kan inte på något sätt mäta sig med garner som finns tillgängliga på marknaden idag.

Tags: ,

2 comments

  1. Vilka fina vantar! Dina övriga går heller inte av för hackor men dessa gillar jag verkligen!

  2. […] Förebilden till denna vante finns på Norrboda gammelstad i Ore socken, Furudal. Jag har tidigare skrivit om vanten på denna blogg, här. […]