Halkade in på ett bananskal

Som tonåring älskade jag att brodera. Men under de hektiska åren med studier och arbete   var jag glad om jag hann ta fram stickorna någon gång emellanåt. Till och med symaskinen stod oanvänd under många år. Men intresset har ändå legat under ytan.

För några år sedan bestämde jag mig för att komma igång på allvar. Sätergläntan lockade med en kurs i vadmalssömnad och jag skickade in min anmälan. Tyvärr var kursen redan fulltecknad och den enda kurs som fanns den veckan var broderi.

Fantastiska Carina Olsson bjöd på flera dagars överraskningar och inspiration på temat Folkliga muddar och vantar. Vilken härlig vecka. Därefter har det blivit tre kurser i konstsömnad på HV och nu är jag inne på den fjärde och sista kursen som HV har att erbjuda.

Det började så här – ett grupparbete där vi skickade runt var sin lapp, som alla fick brodera några stygn på. Resultatet blev tio härliga änglar och jag började förstå att broderi kan vara något helt annat än att räkna trådar eller fylla i ett uppritat motiv med perfekta stygn.

Tags:

1 comment

  1. […] Carina håller kurser på Sätergläntan i Insjön och på Slöjdhuset i Stockholm. Jag gick hennes kurs på Sätergläntan för fler år sedan och den gav mig mersmak för broderi. Jag har skrivit om den kursen här. […]