Tyllbroderi igen

Jag har skrivit om tyllbroderi förr och konstaterade då att det var lättare än jag trott. Jag skrev också att tyllbroderi inte kommer att bli min melodi. Men jag är väl inte dummare än att jag kan ändra mig.

Tyllbroderi behöver inte betyda spetsgardiner eller brudslöjor. Det fick jag erfara under första lektionen på HV:s fortsättningskurs III i konstsömnad, och nu sitter jag här och är lite glad över mina löv i flammande höstfärger.

Löven är broderade med ullgarn på syntettyll.

Vår kursledare Katarina Evans har publicerat bilder från kursen på sin blogg. Hon har också skrivit flera intressanta inlägg med om okonventionella tyllbroderiet, för den som vill veta mer.

Tags:

5 comments

  1. Gosch så snyggt! Ja jag vill göra allt – preciiiiiiiis nu, men får inse att tiden inte räcker och det är ju kul att få längta till något som t.ex. när jag ska börja gå broderikurserna på HV. Just nu är det ju stickningskurserna jag “betar av” 😉

    • Började på konstsömnad det året då jag anmälde mig för sent till tvåändsstickning. Nu är det snart slut. I år går jag sista broderikursen och sista stickkursen. Både jätteroligt och sorgligt.

  2. Så fint Ulla-Britt, ser fram emot att se fågeln också på måmdag!
    /Katarina Evans

    • Tack. Jag har stickat denna vecka, men ska försöka hinna göra klart fågel i helgen. Gillar kombinationen ull och tyll.

  3. Verkligen jättesnygga!