Böcker som inspirerar: 15 Minutes of Play

Oh, vad jag gillar inspirerande böcker. Om jag hittar något jag tycker om slår jag till direkt. På nattduksbordet ligger en hög som handlar om lappsömnad, broderi, stickning, vävning och klädsömnad tillsammans med några trädgårdsböcker och en deckare.

Just nu försöker jag bli duktigare på att hantera symaskinen och inser att lappsömnad är både roligt och lärorikt.

Victoria Findlay Wolfe har skrivit en bok, 15 MINUTES OF PLAY, som bygger på erfarenheter från bloggen med samma namn. Bloggen inspirerade mig att börja sy ihop lappar mer eller mindre slumpmässigt för att därefter kunna användas på ett mer strukturerat sätt. Jag har skrivit om det tidigare, här.

När boken kom beställde jag den genast från Adlibris och jag blev inte besviken.

Kudden, från inledningen av boken, sammanfattar vad det hela handlar om. Den är både slumpmässig och planerad på samma gång. Den bygger på lappar som till synes planlöst sammanfogts till trianglar. Dessa har sedan sytts ihop med vingliga ränder och en liten kvadrat i mitten till en utsökt charmig kudde.

Kudden är sydd av Victoris mormor/farmor. Victoria berättar inledningsvis om hur hon växt upp med lappar ungefär på samma sätt som jag skulle vilja beskriv min uppväxt bland trasor. Trasmattan är väl vår kulturs motsvarighet till den amerikanska quilten. Båda väcker såväl känslor som minnen.

2 comments

  1. Åh så inspirerande! Jag gillar lapptäcksteknik men tycker moderna varianter ofta blir lite för snörräta och ”safe”.

    • Ja, det är riktigt roligt. Jag har fått 50 gamla slipsar av min faster som jag pysslar med en liten stund varje dag. Ide’n med 15 minuter om dagen och sedan se vart det leder är et utmärkt tips från boken.