Formexmässan eller Skapande Broderi:s utställning i Skogås

Idag åkte vi till Älvsjö för att besöka Formexmässan. De ville ha 250 kr i inträde, alltså 500 för oss båda. Oskäligt, även om det är en intressant mässa.

I stället styrde vi till Skogås för att se föreningen Skapande Broderi:s utställning med massor av broderier. Vi blev till och med bjudna på kaffe av en trevlig dam, som också tog sig tid att visa utställningen.

Jag kände igen två broderivänners arbeten. Färgstarka Asta Levinson Persson visade några bilder i rosa.

… och Ingrid Malmberg visade flera glada och charmiga sommarängar. En frosttig vinterdag som denna med – 12 grader i stockholmsområdet känns sommaren oändligt långt borta och oändligt efterlängtad. Njut av denna förtjusande bild.

Om du vill se utställningen är det lite bråttom. Den stänger på torsdag.

Skapande broderi är en nystartad förening som rivstartat med både utställning och ett intressant kursprogram. Läs med här.

Utställningenslokalen drivs av kulturföreningen Lyktan i Skogås, en helt ny bekantskap för mig. Föreningen arrangerar många intressanta utställningar. Läs mer här.

 

Tags:

2 comments

  1. å så roligt att du ska hålla kurs och vilken fin utställning det där verkar vara. Tack för tipset ska undersöka om de har öppet nästa helg.