Liten provkofta med många detaljer

I morgon är det dags att ta en tur till Djurgården igen. Stickkursen fortsätter med nya finesser och monteringstrix.

Här nedan visas min lilla provkofta med många detaljer.

De vita stygnen är en markeringsstråd som läggs in under arbetets gång för att hålla reda på antal varv. Framkantens markeringstråd visar knapphålens avstånd och höjd. Hoppen med markeringstråden åt sidan visar ökningar och hoptagningar.


Vi har lärt oss att avmaska ärmen med ett bomullsgarn och sedan sy fast den med maskstygn. Det blir då mycket smidigare än om man skulle behållit maskorna på stickan. När ärmen är isydd drar man helt enkelt bort bomullstråden.


Upplockningen av maskor i framkanten innanför kantmaskan.

Tags:

1 comment

  1. […] som gick parallellt med konstsömnadskursen. Jag skrev lite om det här, sedan använde jag även denna provkofta för ytterligare försök med broderi på […]