Crazy Quilt

Häromdagen skrev jag om det första avsnittet i årets konstsömnadskurs på HV. Nästa kursmoment var Crazy Quilt med Ann-Margret Wallner.

Enligt min förutfattade mening var Crazy Quilt ett lapptäcke där man sammanfogar oregelbundet formade bomullslappar huller om buller på ett stödtyg. Vi fick lära oss att Crayzy Quilt kan vara mycket mer.

Tekniken växte fram i överklassen i USA på 1800-talet. Man utgick från de finaste material, rester från klänningssömnad i siden och sammet. Man fogade samman lapparna med broderier. Lapparna dekorerades också med stygn, spetsar och annan grannlåt.

Här nedan följer några bilder på kurskamraternas arbeten.

Först tråcklades lapparna fast på ett stödtyg.

Sedan syddes de fast med olika dekorativa stygn.

Ibland dekorerades lapparna med små motiv.

Man kan också smycka med band, spetsar fransar och till och med julpynt.

Min egen Crazy Quilt kommer i ett senare blogginlägg.

Tags:

1 comment

  1. Var det svårt att sy en crazy quilt? Kan du lägga upp en liten enklare beskrivning? Jag har kollat lite på youtube men jag tycker inte att jag får den ledning jag känner att jag behöver