Guldbroderi

image

Efter två inledande större arbeten, raka stygn och applikationsprover, var det dags för en rad mindre prover i olika tekniker. Jag börjar med att visa ett litet guldbroderi i läggsöm 3 x 3 cm stort. Det kanske blir en brosch så småningom. Just nu är jag mest intresserad av hur man gör.

Ett stödtyg spänns fast i syringen, ju hårdare spänt desto bättre. Sedan tråcklas broderiets bakgrundstyg fast, i detta fall ett blått smidigt ylletyg.

Man kan skapa höjd och relief genom att bygga upp ytan med filt. I mitt exempel har jag några lager av filtrundlar under trådarna. Trådarna sys sedan ner med läggsöm med en smidig, tunn stark tråd i en färg som inte konkurrerar med guldtråden. Jag valde vanlig sytråd.

1 comment

  1. Hej! Jag hittade hit via din fb-sida. Roligt att se allt fint du gjort!