Från Chevron Stitch till Whipped Chain Stitch, stygn 11-20

TAST-Stygnen presenteras varje tisdag och veckorna rusar fram. Som jag nämnde för 10 veckor sedan syr jag inte alla stygnen på nytt, men går igenom mina gamla inlägg och uppdaterar, rättar och förtydligar där det behövs. De gamla inläggen är på engelska.

Rice Stitch finns inte med bland de 100 stygnen jag sytt tidigare. Stygnet presenteras som stygn 101.

Whipped Chain Stitch har jag testat tidigare men inte  Sharons variant 2. Den gamla posten uppdaterades därför med en ny variant. Däremot har jag testat en tredje variant tidigare där man syr två rader av kedjesöm som kastas samman.

Min ambition är att ange de svenska namnen på stygnen, men redan nu går jag bet. Kommentera gärna med de svenska namnen om du känner till dem. Stygn markerade med ”?” är översatta av mig eller saknar helt svenskt namn.

Vecka 11 Chevron Stitch – Flätsöm med små sidostygn
Vecka 12 Sheaf Stitch – Kärvstygn ?
Vecka 13 Buttonhole Wheel – Langetthjul
Vecka 14 Arrowhead Stitch – Pilspetsstygn ?
Vecka 15 Rice Stitch – Risstygn ?
Vecka 16 Satin Stitch – Plattsöm
Vecka 17 French knots – Fransk knutar
Vecka 18 Whipped Wheel – Spindel med efterstygn
Vecka 19 Crossed Buttonhole Stitch – Korsad langett?
Vecka 20 Whipped Chain Stitch / två varianter – ? En tredje variant finns här

Comments are closed.