Mönstermagi från Japan x 3

Oj, sådant här går jag igång på.

I stället för att göra insnitt på traditionellt sätt visas hur man formar ett plagg utan veck och insnitt. Intressant. Nu gäller det att friska upp de små kunskaper i mönsterkonstruktion jag gömt långt ner i min kunskapsbank. Sedan blir det experimentverkstad.

Bokuppslaget kommer från Pattern Magic 2. Jag impulsköpte boken enbart på omslagsbilden och blev inte besviken.

Pattern Magic 2 av Tomoko Nakamichi, innehåller de mest häpnadsväckande skapelser. Här finns geometriska former som utgångspunkt för plagg, synvillor, med slipsar, kragar och fickor som bara ”försvinner” in i tyget och former som jag aldrig tidigare sett i textil.

Smakprov ur boken finns här.

Helt oförberedd på innehållet i boken var jag inte. Jag bläddrade i Pattern Magic, med mönster i strechtyger, på Victoria & Albert museum under en Londonresa i höstas. Den fick bli mitt minne från museebesöket.

När jag inser att dessa böcker ingår i en serie med tre beställer jag genast den sista, eller snarare den första. Inte heller den gjorde mig besviken. Här finns ett par modeller jag tror att jag vågar pröva – en magisk krage, som är en men ser ut som två samt en tunika med ett hål på höften där tyget är rynkat med en dragsko.

Tags:

Comments are closed.