Övningsvantar del 8: Avsluta vanten med tvätt och ev tovning

Fäst alla trådar.

Tvätta vanten i ljummet vatten och tvättmedel avsett för animaliska fibrer (ull/silke).

Om vanten är för stor, vänd den ut och in vid tvätt och tova ihop den från insidan. Gnugga vertikalt, om du vill att vanten ska krympa på längden. Gnugga horisontellt, om du vill att vanten ska krympa på bredden. Vänd igen och prova på handen.

Grattis! Du har stickat dina första tvåändsstickade vantar, riktiga slitvantar. Om vantarna har fel brister så spelar det ingen roll. Du har lärt dig grunderna i tvåändsstickning. Ev fel visar vad du ska träna på eller ändra till nästa gång.

Nu kan du gå ut med hunden, skotta snö, ta en skidtur eller bara njuta av det friska vintervädret även om det är snöstorm och 20 grader kallt, utan att frysa om händerna.

Tags: ,

Comments are closed.