Kurshelg tre, dag 2: Textil formgivning.

Gårdagens fotoövningar handlade om att fota en jacka i olika ljus och på olika sätt. Jackan såg ut så här:

bild2b

Jag blev mest nöjd med detaljbilden av det veckade partiet som visades i föregående post. Dagens övning handlade om att göra ett vernissagekort med inbjudan till en utställning inspirerad av gårdagens övning.

För mig ligger broderiet nära och jag tänker mig en utställning med broderier på temat ”Det grova möter det skira”, där jag tar fasta på kontrasten mellan den grova ullen med inslag av glansiga trådar och den skira chifongen i  de veckade partiet. De råa kanterna med korta fransar kan också tillföra något i det tänkta broderierna. Min utställning fick arbetsnamnet, ”En jackas berättelse”. Det kanske blir något av dessa tankar så småningom.

Vernisagekorten skissades först på papper och sedan tog vi hjälp av Photoshop och InDesign för att färdigställa dem.

Nästa gång vi träffas i blir det stoffteckning och kroki, områden jag inte alls känner mig bekväm med, en riktig utmaning alltså.

Comments are closed.