Stitch Magic

Då och då försöker jag bringa ordning bland mina böcker. Sedan bär jag omkring dem till olika ställen och till slut har jag ingen aning om var de finns eller ens om de finns i min ägo. Flera misslyckade försök att få en ändring ligger bakom mig. Och nu tar jag tag i eländet igen.

Efter att ha sorterat i högar, ställt in i hyllor osv försjunker jag i en bok, som jag för länge sedan glömt att jag köpt.

image

Det är Stitch Magic av Alison Reid, som handlar om hur stygn, både hand- och maskinsömnad, kan ge ett tyg en ny form eller ett nytt uttryck. Spännande. Jag får genast lust att testa. Med övningen från kursen textil formgivning i tankarna, där jag lekte med temat ”grovt möter skirt”, vill jag genast gå till syrummet och plocka bland mina tyger.

… eller ska jag fortsätta att läsa? … eller ska jag fortsätta att städa? Vardagen är full av beslut av detta slag.

På nätet finns kompletterande material till boken:
Bilder från boken
Magic Stitch-Along

Comments are closed.