Formgivningsövning inför Blackwork

Jag ställde en fråga häromdagen: Vilket är temat för formgivningsövningen inför broderi i Blackwork och fick ett svar från Annicka i Kolmården. Hon skrev ”genomskinligt?????  … både rubust o skirt på samma gång.”

Inte så dumt gissat faktiskt.

Begreppet var Nederbörd.

Vi började med att associera kring begreppet nederbörd. Jag tog fasta på orden regn, snö och hagel.

Därefter tecknade vi i olika tekniker och jag fastnade till slut för dessa fyra enkla bilder i pastellkrita.

image

imageimage

Min tanke var att så småningom brodera tre figurer representerande regn, snö och hagel men började först med ett prov för att känna på tekniken. Blackwork är nytt för mig och jag hade först ingen aning om hur jag skulle gå till väga.  Resultatet av provet har ni redan sett här och här.

Det är intressant hur en så enkel övning på några timmar kan leda fram till en form att jobba vidare med.  Annickas uttryck ”robust och skirt”på samma gång” stämmer ju på en rad nederbördebegrepp,  såsom slagregn, snökristaller, duggregn, åska, tunga moln etc.

I kväll fortsätter kursen och jag ska påbörja ett lite större arbete – funderar fortfarande på hur jag ska gå vidare. Fortsättning följer alltså …

Tags: , ,

Comments are closed.