Maskinbroderi på Alginat

image

Under den senaste kurskvällen på HV provade vi maskinbroderi. Helt nytt för mig och jätteroligt.

Det intressantaste var nog att sy på Alginat, ett plastliknande material som löses upp i vatten. Det betyder att när jag lägger broderiet ovan  i vatten kommer det att bli spets. Trolleri.

Så mycket roligt det finns att testa.

Tags:

3 comments

  1. Många nya spännande projekt du har på g! Det är verkligen inte lätt, att komma ihåg alla namn på nya material man stöter på:-)) Ännu fler roliga material, som jag har provat på, kan du hitta i mitt ”mixed media” album på Picasa, om du har lust att titta. http://tinyurl.com/7y992uz (Verkar inte som om länken blir ”klickbar”, fast den ursprungligen är det) kram Katarina

    • Katarina: Du såg kanske att jag ändrat rubriken. Hade missuppfattat namet på materialet. Men det ska vara Alginat. Har googlat det och funnit att det även finns som pulver och kan användas för ansiktsavgjutningar.

  2. Alginat är häftigt att brodera på och sedan så vips….borta i vattnet!
    Absolut trolleri och så spännande. Har testat litet grand…