Shibori Knits

Köper du också böcker på en intressant titel eller omslagsbild?

Denna bok blev min när jag egentligen sökte efter något helt annat. Jag har anmält mig till HV:s nya kurs Shibori och tänkte förbereda mig genom att läsa en bok i ämnet.

Shibori är en uråldrig japansk färgningsmetod, där man skapar mönster genom att reservera delar av tyget som inte ska färgas.

På Adlibris föll mina ögon på Shibori Knits av Gina Wild, alltså något helt annat. Här beskrivs hur man, i stället för att färga, tovar stickad ull och i stället för att hindra färgning av vissa partier, förhindrar tovning med olika metoder. Man kan exempelvis knyta in föremål i stickningen, sy veck, som efter filtningsprocessen tas bort, blanda garner med olika filtningsegenskaper, etc.

Boken ger många uppslag till experiment med stickade material även om de beskrivna modellerna inte helt faller mig i smaken.

Efter detta lilla stickspår får jag väl leta efter en bok som faktiskt behandlar ämnet.

 

Tags:

Comments are closed.