Klippa isär framstyckena – kofta del 3

Nu kommer det läskiga, att klippa isär framstyckena.

Först måste maskorna förankras så att de inte repar upp sig. Jag väljer att virka. En utförlig beskrivning finns här.

Så här ser det ut när jag virkat två smygmaskrader med den gröna mittmaskan som utgångspunkt. Maskorna är stickade med stickor nr 3 och jag har virkat med virknål nr 2. Virkningen känns fast och stadig.

Jag började med den kortaste sträckan, halsringningen och misslyckades lite. Det var svårt att klippa exakt mellan maskorna, så jag råkade klippa av en tråd i virkningen. Hoppas att det räcker att laga med några stygn i kanten.

Nu plockar jag fram den starkaste lampan i huset, och den vassaste och smidigaste saxen, broderisaxen. Därefter förankras sidsömmarna och ärmhålen med smygmaskvirkning. Denna gång lyckas det bättre. Förankrar även framkanterna, men nu vågar jag inte klippa utan inväntar dagsljuset i morgon.

Tags:

Comments are closed.