Garnåtgång – kofta del 7

Jag är alltid orolig att garnet inte ska räcka. Stickgarn Extra tillverkas inte längre så det blir svårt att komplettera. Mitt garn är rester från tidigare projekt samt ett traderafynd. Synd att detta garn inte finns att köpa längre.

När framstyckena är stickade har jag 207 gram kvar. Det ska räcka till två ärmar och halskant. Lite knappt enligt mina beräkningar, kanske ett gränsfall. Håller tummarna.

Framstycken inkl knappslåar väger drygt 180 gram. Det har gått åt ca 80 gram grönt och 100 gram ljusgrått. Bakstycket väger 123 gram. Hur mycket väger ärmarna? Det är frågan just nu.

Jag har en reservplan. Om garnet inte räcker repar jag först upp provlappen, därefter ett glasögonfodral som jag har stickat i detta garn. Om inte det räcker så finns det en tröja djupt ner i mina gömmor som kan slaktas.

Normalt stickar jag ärmar parallellt. Det är ju trist att ha andra ärmen kvar när den första är klar. Dessutom är sannolikheten större att ärmarna blir lika om de stickas parallellt. I detta fall kommer jag inte göra så. Om jag måste ”trolla” för att få garnet att räcka kommer det att synas minst längre ner på ärmarna. Och när första ärmen är klar har jag ju facit. Obehagliga överraskningar i slutspurten  kan därmed undvikas.

Tags:

Comments are closed.