Mastering The Art of McTavishing

När jag läser amerikanska hantverksbloggar och bläddrar bland amerikanska hantverksböcker inser jag hur stort quiltning är i USA. Jag närmar mig med försiktiget. Det är roligt att upptäcka hur mycket man kan åstadkomma med symaskinens hjälp. Quilten verkar för amerikanen vara vad trasmattan är för en svensk – ett återbrukshantverk med trådar, minnen och associationer bakåt i tiden.

Den här boken presenterar ett avspännt förhållningssätt till quiltning, som annars följer strikta regler. Karen McTavish har utvecklat en helt eget quiltningsstil, som också bär hennes namn. Hur denna stil vuxit fram och hur man kan lära sig att behärska den är bokens tema.

Bland exemplen från boken fastnade jag för dessa quiltade jackor i collegetyg med mönstrat bomullsfoder.

Comments are closed.