Sy garderoben med en plan

Det är lika bra att erkänna. Jag är periodare. Det spelar ingen roll vad det gäller, antingen  engagerar jag mig helhjärtat, eller också blir det minsta möjliga. Under hösten har jag inte broderat, inte stickat, inte bloggat. Jo, jag har faktiskt gått på en kurs på HV, shibori, men jag måste erkänna, att jag inte engagerat mig fullt ut där heller.

Men jag har sytt, mer än på länge, tillsammans med andra, i Facebookgruppen ”Sy garderoben med en plan”. Det är en aktiv och trevlig grupp, där man ger varandra uppmuntran och sömnadstips.

Gruppen startade i höstas med att man skulle planera och sy en höstgarderob, med 5-6 plagg, som passar ihop och stämmer med den egna garderoben. Jag kom in ganska sent, så jag sydde bara ett höstplagg – en tunika av ett broderi som påbörjades under HV:s konstsömnadskurs under avsnittet, vitbroderi.

TunikaFram

Därefter följde samma uppgift för vintern, nu sydde jag 5 plagg, varav det största var en kappa i vadmal. För några år sedan gick jag på en kurs på Sätergläntan i vadmalssömnad och gjorde då ett grundmönster till en kappa. Det kom till användning nu, en kapuschong lades till och nu blev det ett rejält skydd mot vinterkylan.

kappaFram600

Sedan sydde jag en massa annat också, av bara farten, när maskinerna ändå stod framme, och träda med rätt tråd, ja ni vet, det är lika bra att passa på.

Och snart är det vår. Det ska bli 6 nya plagg till våren.

Tags: , , ,

2 comments

  1. Vad roligt att du syr. Både blusen och kappan är jättefina! Inga problem att du och jag köper samma tyger ibland. Vi är båda periodare och den ena hinner nöta ut sitt plagg innan den andra kommit in i period 🙂

  2. Imponerande! Produktivt också att hinna så många plagg. Kappan i vadmal passar väl detta väder utmärkt? Vi ses snart med tvåändsstickningen.