När ska man sluta?

image

Nu har jag lagt till en kontur och skuggat ena sidan av motiver genom att lägga till ytterligare stygn med samma tråd.

Provet är sytt i en tråd moulinegarn, och förstärkts i kanten med ytterligare två trådar. Mitt problem är att veta när det är dags att sluta.

Formen är resultat av en formgivninvsövning som inledde kursavsnittet, men den ligger ganska långt från det ursprungliga temat.

Vi fick ett mycket konkret och välbekant begrepp att associera kring. Ett tjugotal ord vaskades fram ur detta begrepp och därefter fick vi teckna och måla med svart på vitt papper. Jag testade först med blyerts, sedan med vattenfärg för att slutligen gå över till oljekrita.

Som jag nämnde i tidigare inlägg hade vi dessutom ett par motsatsord att förhålla oss till, ”tunt och tjockt”, ”glest och tätt”..

Kan någon gissa vilket begrepp som var vår utgångspunkt?

Tags: ,

4 comments

  1. Vad fint det blev med skuggorna. Jag kan inte gissa dock.

  2. vilket begrepp…genomskinligt?????

    broderiet ser så läckert ut både rubust o skirt på samma gång.

  3. […] Min tanke var att så småningom brodera tre figurer representerande regn, snö och hagel men började först med ett prov för att känna på tekniken. Blackwork är nytt för mig och jag hade först ingen aning om hur jag skulle gå till väga.  Resultatet av provet har ni redan sett här. […]

  4. […] Övningarna med blackwork fortsätter. Under skissövningarna på temat nederbörd finns en bild som jag kallade tornado. Det är faktiskt den absolut första försöket att teckna något på temat. När det så småningom blir skarpt läge väljer jag just tornadobilden för mitt broderi. Motivet förstorades till 150 % med hjälp av en kopiator och överfördes till tyget med tråckelstygn. Därefter tillämpas samma teknik som i provet jag visade här och här. […]