Klänningsbroderiet 2 – nu är jag igång

image

Nu är jag igång och börjar lite trevande. Det är blått i blått än så länge och jag grundar med lite huller-om-buller-trådar i läggsöm. Det finns ingen skiss att följa, men en grundide’ i mitt huvud. Det ska vara struktur, blomliknande former som inte är övertydliga. Mycket stygn och tätt, blå-blågröna nyanser med någon accentfärg, kanske gult, kanske ytterligare någon färg. Jag tänker låta det växa fram efter hand men först en bakgrund.

Stygnen jag använt hitintills är:
Läggsöm i de ljusare blå slingrande stygnen.
Schattersöm i de mörkare stygnen därunder.
Förstygnen är bara markeringar, dels runt hela formen men jag har också markerat några stråformer som ska broderas härnäst i klyvsöm.

Den första posten om klänningsbroderiet finns här.

Tags:

1 comment

  1. Det här kommer att bli så fint! Förstår att du inte har tid med annat just nu! lycka till