Förstygn på stickat

Du som följer min blogg vet att jag går på två av HV:s kurser, konstsömnad och montering av stickat Det har varit ganska sparsamt med rapporter, men det kommer mera.

Ni minns kanske den första stickuppgiften, en rak tröja med uppvikt kant, nedsydd båturringning och rak isydd ärm.

De första veckorna under vårterminen handlar om broderat på stickat och jag har experimenterat lite med förstygn på det första stickprovet.

Tags:

3 comments

  1. Å vad kul att se en försmak av det som jag kommer fram till så småningom i kursväg på HV när jag gått stickning grund och fortsättning klart. Nästa läsår hoppas jag kunna gå konstsömnad helger (vi var ju några som ”lobbade” för det och fick gehör!) och stickning fortsättning helger – samtidigt. Det får inte vara mer än två helger som ”krockar” för att jag ska greja det :-))

    • Så fint att det gick att ordna en helgkurs. Själv har jag gått en kväll i veckan. Det har funkat bra för mig med en kvällskurs och en helgkurs, inga krockar. Men många tycker att det är drygt med en kurskväll efter en lång arbetsdag. Nu finns det inga fler stick- eller konstsömnadskurser på HV för mig. Det har varit otroligt inspirerande och lärorikt. Hoppas få plats på den nya kursen i Shabori till hösten.

  2. […] II i stickning, som gick parallellt med konstsömnadskursen. Jag skrev lite om det här, sedan använde jag även denna provkofta för ytterligare försök med broderi på […]