Idag är det världstovningsdagen

image

Idag är det världstovningsdagen. Jag firar den med att visa mina tovade bollar.

Vissa tror att jag sparar på allt, men det är bara ont förtal. Jag sparar bara på sådant som är användbart, eller snarare sådant som jag tror att jag kan ha användnig för. Sällan vet jag vad det ska användas till. Det brukar visa sig.

-Jag sparar i alla fall de småsnuttar av ullgarn som blir över när man fäster trådar. Av dessa tovar jag bollar som ibland dekorerars med broderier. Bollarna används att hänga på nyckelringen.

image

Småsnuttarna av ullgarn formas till en boll som knyts in i en gammal nylonstrumpa. (Jag sparar natuligtvis nylonstrumpor också.) Sedan får bollen gå med i tvättmaskinen tillsammans med en vanlig 60-tvätt. I regel kommer det ut en fin rund boll, men ibland måste man lägga på lite mer ull och köra ytterligare en gång i maskinen.

Så kommer det roliga, bollen ska dekoreras, t ex som här med franska knutar och läggsöm. Bandet är en i-cord stickad med 4 maskor.

Fler bollar finns på i min Flickr! photostream.

Jag har tidigare skrivit om dessa bollar på min gamla hemsida.

Tags:

5 comments

  1. […] bloggen Bland garner, trasor och trådar, finns den här roliga beskrivningen på hur man av de minsta trådarna kan göra en fin […]

  2. Äntligen ett tips till alla mina små garnsnuttar. Har alltid tänkt att de kommer till användning en dag…tack för det!

  3. […] Hur jag tovar mina bollar. Like this:GillaBli först att gilla denna post. […]

  4. […] sett mina nyckelbollar på denna blogg så har du också sätt hur jag använder i-cord för att hänga bollen på nyckeln. Dela:GillaGillaBli först att […]