The final countdown 2

Så har den andra uppgiften inför nyår postats här. Uppgiften går ut på att i röran från igår välja något att ta itu med lite grundligare.

Jag hittade en liten spetsstickad skarf som jag färgade i augusti under en kurs på Sätergläntan. Den såg mest ut som en disktrasa, men nu är den uppspänd på strykbrädan och kommer att bli jättefin i morgon, dessutom varm och skön att ha runt halsen när nyårsvinden viner.

image

Mitt andra fynd i röran var mitt första försök att sy spets. Spetssöm har jag också skrivit om tidigare, nämligen HÄR. Till en början blev jag djupt missnöjd med resultatet, men vid närmare eftertanke kanske det kan användas till något. Nu är även detta lilla prov uppspänt på strykbrädan. Bilden kan ge intryck av att det är en blomma i jätteformat, men den är bara 5 – 6 cm hög.

image

Tags: , ,

4 comments

  1. That green shawl is absolutely gorgeous! My least favorite part of knitting is the blocking, too. Good job on getting it done!

  2. Den sjalen ser så gosigt mjuk ut!

    Önskar dig gott slut och gott nytt år!

  3. Vilken vacker sjal! Gott Nytt År